Tuesday 12 October 2010

Prost Gotvins Geometri

Yes, I'm actually asked to write a blog for school. And the part I don't like? It has to be in Norwegian. And I'm really not going to spend any time creating and organizing a new blog just so that I can write stuff about a book on it. So, yeah, I'll be posting it here. After this project is done I'll go back to normal with the blogposts again. I will be posting photos and thoughs now as well, though. -A

Prost Gotvins Geometri

Boken er handler om en prest på pilgrimsreise til Spania. Boken åpner med tvilende tanker fra presten, som forklarer at han er protestansk og aldeles ingen katolikk, og tviler derfor på hvorfor han vil dra til Spania for å besøke ett sted der det skal ha skjedd ett mirakel. Allerede nå ser vi at boken er bygget på en religiøs persons synspunkt og en forventer symbolikk og skjulte betydninger. Da hovedpersonen vår sitter på toget helt i begynnelsen av boken møter han en mystisk kvinne som vet noe. Hun pirrer han både på den måten og som i at han blir nyskjerrig. Hun gir han en mystisk lapp med figurer og navn som gir lite mening. Vi får vite at denne vil være viktig i løpet av hele boken.

Allerede her ser jeg tydelig symbolikk. Det er en grunn til at vi møter denne kvinnen i begynnelsen av reisen, det er en grunn til at det er på toget. Men hva er grunnen?

-AnneLouise

No comments:

Post a Comment